АФП: Обвинението срещу шефа на ГДБОП засяга Цветанов

АФП: Обвинението срещу шефа на ГДБОП засяга Цветанов
Компрометиращите документи за Станимир Флоров засягат индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството, отбелязва АФП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвинението за корупция срещу директорa на ГДБОП Станимир Флоров засяга индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството, коментира АФП, цитирана от БГНЕС.

В началото на века Станимир Флоров, по онова време служител на ГДБОП, поддържал контакти с хора, замесени в контрабанда на наркотици, показват десетки тайни документи на НСС, изпратени анонимно по имейли до прокуратурата в София.

Документите, които бяха публикувани и в българските медии, се оказаха автентични, съобщи прокуратурата, която води паралелно разследване за изтичане на тайна информация.

Според прокуратурата документите съдържали „данни за получаване (от Флоров) на особено голям подкуп, което представлява изключително тежък случай“.

Станимир Флоров защитавал между 1999 и 2002 г. наркотрафиканти и предотвратявал планирани действия от полицията, като всеки път получавал за услугата си 20 000 дойче марки (10 000 евро).

Компрометиращите документи за Станимир Флоров засягат индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството, отбелязва Франс прес.

Малко повече от три седмици преди предсрочните парламентарни избори на 12 май това е втората афера за пет дни, която засяга Цветан Цветанов, в момента председател на предизборния щаб на ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов, коментира агенцията.

На 15 април прокуратурата се произнесе по подозренията на социалистите срещу вътрешния министър за нерегламентирано подслушване на политици и бизнесмени от 2009 г. Резултатите от разследването на прокуратурата, отнасящо се за периода септември 2009 – март 2013 г., бяха предадени на ЕК, допълва АФП.

Агенцията отбелязва, че според последните социологически проучвания ГЕРБ е в добра позиция да спечели изборите, но без абсолютно мнозинство.

#Станимир Флоров #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #подкуп #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"