86 избирателни секции ще има в Турция, 24 – в Испания

86 избирателни секции ще има в Турция, 24 – в Испания
Близо 227 избирателни секции ще бъдат разкрити в 56 държави, обяви говорителят на МВнР Димитър Япраков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

86 избирателни секции ще бъдат разкрити в Турция за парламентарните избори в България на 12 май, обяви говорителят на Министерството на външните работи Димитър Япраков, цитиран от агенция „Фокус“.

Това са прогнозните данни, уточни Япраков. По думите в Турция са подадени 63 667 заявления за гласуване, а в Испания, където заявленията са 3623, ще бъдат разкрити 24 секции.

В Германия ще бъдат отворени секции в Хамбург, където са подадени 193 заявления, и в Магдебург, където заявленията са 151. В Дюселдорф желание да гласуват са изявили 95 българи с електронни заявления, но няма разрешение за разкриване на секция.

Избирателните секции в Италия ще са три – в Милано, Неапол и Рим, в САЩ българите ще имат възможност да гласуват в 11 избирателни секции, а във Великобритания – в 12.

В Македония избирателни секции ще има в Скопие и Битоля, подадените заявления са 71. В Афганистан ще има две секции. В Кабул са подадени 80 заявления, а в Кандахар – 150.

Близо 227 избирателни секции ще бъдат разкрити в 56 държави. Събрани са 83 884 заявления за гласуване.

Броят на държавите, в които ще има секции в дипломатическите представителства, са 39. В останалите 17 са събрани над 100 заявления за секции извън дипломатическите и консулските представителства.

Бразилия, Бахрейн, Естония, Куба, Непал, Литва, Пакистан и Тайланд не са разрешили да бъдат отворени избирателни секции, защото няма достатъчно подадени заявления или няма дипломатически или консулски представителства на България там.

В други държави като Беларус, Индонезия, Сингапур, Индия, Иран, Казахстан, Либия, Оман, Черна гора и Узбекистан има разрешения, но няма достатъчно събрани заявления, уточни Япраков.

#България #избори #Турция #Димитър Япраков #Министерството на външните работи #Испания #Германия #Италия #Великобритания #САЩ #Македония #Афганистан #Бразилия #Бахрейн #Естония #Куба #Непал #Литва #Пакистан #Тайланд #Беларус #Индонезия #Сингапур #Индия #Иран #Казахстан #Либия #Оман #Черна гора #Узбекистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници