Гришо щял да води Цвети на вечеря

Гришо щял да води Цвети на вечеря
Григор Димитров обещал на Пиронкова, че ако спечели мача с Квитова, ще я заведе на вечеря. Снимка: connect.in.com
A A+ A++ A

Григор Димитров обещал на Пиронкова, че ако спечели мача с Квитова, ще я заведе на вечеря.

„Имахме бас с Григор да ме черпи вечеря, ако направя ас“, заяви Цветана Пиронкова след победата на смесени двойки над Чехия в турнира „Хопман Къп“, предаде БГНЕС.

Българската тенис двойка все пак загуби общия сблъсък срещу чехите Томаш Бердих и Петра Квитова с 1:2, но това явно не е повлияло особено на настроението на Гришо и Цвети.

„Много е хубаво да направиш ас, който аз така и не направих, но целях. Имахме бас, че ако направя точка, Григор ще ми купи вечеря. Сега ще си починем и ще се опитаме да се концентрираме за следващия мач, защото той е много важен. Може и да отида да плувам. Ще видим“, сподели Пиронкова.

Димитров пък падна в три сета от Бердих в мача на сингъл, въпреки че игра доста добре. Победата на двойки обаче го компенсира.

„Това бе страхотен мач, да играем за първи път заедно. Беше удоволствие. И разбира се, забавлявахме се на корта, което бе и идеята. Пожелавам успех на чехите“, каза Гришо, който заедно с Цвети постигна дебютна победа за страната ни на този турнир.

„Това бе първият мач за годината, така че е нормално да сме малко „ръждясали“, но се опитвахме да даваме всичко от себе си. Томаш бе на върха на играта си и е очевидно, че е играч от Топ 10 на света. Мисля, че горе-долу покрих очакванията към мен и се надявам да имам добър ден за почивка и да съм готов за следващия мач“, добави Димитров.

Утре нашият тим почива, а на 4 януари от 03:30 ч. сутринта Цветана Пиронкова ще играе срещу нов, още по-силен противник – световната номер едно Каролине Возняцки, част от тима на Дания. Гришо обаче ще има доста повече шансове срещу 236-ия в света Фредерик Нилсен.

Тяхната среща започва веднага след края на мача Пиронкова–Возняцки. Последната среща ще е на смесени двойки и вероятно ще бъде определяща за крайния победител в сблъсъка.

#Бердих #чехи #смесени двойки #Австралия #„Хопман къп“ #тенис #Цветана Пиронкова #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"