БСП от Кърджали: Бяхме „лош материал“, сега – „отпадъци“

БСП от Кърджали: Бяхме „лош материал“, сега – „отпадъци“
Запитан колко струва един глас в подкрепа на „червената“ листа, той изрази убеждение, че „на този вот левицата е единствената от участниците, която не разчита на пари и на покупко-продажбата на гласове“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Паметникът на първата целувка в Кърджали събра млади хора на поредната акция по почистването му, а сред тях се включиха и кандидат-депутати от листата на местната левица, предаде БГНЕС.

Водачът Милко Багдасаров посочи, че днешното послание пред един от най-новите паметници у нас е „Правете любов, а не война“. Той обвърза посланието с мегаскандалите, които тресат държавата през последните дни.

„Оказа се, че ние в България или сме оперативно интересни лица, или сме отпадъци. ГЕРБ и Цветанов направиха така, че се разделихме по този начин. Отпадъци са тези, които са отпаднали от подслушването и са попаднали в кошчето с това определение. Досега бяхме „лош материал“, сега отпадъци, на път сме да понесем много по-тежки санкции като държава заради аферите на Цветан Цветанов.

„Защото се оказа, че са подслушвани не само Сергей Станишев и Бойко Борисов, но чрез многото им разговори обект на това са били и редица европейски лидери“, заяви пред БГНЕС Багдасаров. Той изрази тревога от „риска да ни изхвърлят от ЕС заради простотиите на един или двама“.

Всичко това няма нищо общо с демокрацията и не само тя е в опасност, това е тоталитаризъм в най-извратената му форма, подчерта социалистът. Запитан колко струва един глас в подкрепа на „червената“ листа, той изрази убеждение, че „на този вот левицата е единствената от участниците, която не разчита на пари и на покупко-продажбата на гласове“.

„Фактът, че само в град Кърджали ГЕРБ отвориха 7 партийни офиса с пирамидално изградена структура, която да всява страх у хората, и тя е на базата на парите, е достатъчен, за да се разбере кой е лидер на пазара на гласовете. Много странно кандидатите за народни представители от ГЕРБ се хвалят, че ще построят каскада „Горна Арда“. Защо забравят, че техният министър Трайчо Трайков даде държавния дял на EVN – енергоразпределително предприятие, срещу монопола на което скочиха гражданите. Това е кухо обещание, тъй като австрийската фирма също понася ударите на всеобщата криза и едва ли в близките години ще бъде в състояние да направи и копка по този голям хидроенергиен проект“, коментира Багдасаров.

Той уточни, че младежкият хепънинг край Целувката е по повод Международния ден за опазването на културните паметници, който се отбелязва днес. „Ние показахме личното си отношение към тях, а лидерът ни Сергей Станишев неслучайно даде старт на кампанията от Перперикон. Днес показахме, че не само ценим паметниците, но и ги създаваме. Паметникът на целувката в парка е най-точният пример за това, изграден от местни млади хора, за да увековечи това знаково място за поколения жители на Кърджали.

Посланието ни оттук е „Правете любов, а не война!“, заключи Багдасаров.

#избори #ГЕРБ #Кърджали #Милко Багдасаров #Сергей Станишев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"