Янукович обявен за „писател на всички времена“

Янукович обявен за „писател на всички времена“
A A+ A++ A

Украински опозиционери проведоха акция пред сградата на президентството в Киев, вземайки на подбив държавния глава Виктор Янукович. Три опозиционни активистки прикрепиха към вратата на президентството табела, върху която бе написано: „Пазете тишина! Тук работи писателят на всички времена и народи Янукович“. Друга табела с надпис „Улица академик Янукович“ бе окачена на входа на сграда на ул. „Банкова“, където е разположена администрацията на украинския президент, предаде БГНЕС.

Повод за гаврата станаха баснословните хонорари, получени от Янукович за негови книги. От данъчната декларация на президента за 2011 г. става ясно, че той е взел 16,4 млн. гривени (над 2 млн. долара) от базираното в Донецк издателство „Нов свят“. Парите били изплатени за откупка на авторските права върху 4 книги на Янукович, публикувани в периода 2005-2010 г.

„Съдейки по размера на хонорара, човек би си помислил, че става дума за бестселъри. Аз обаче, колкото и да се мъчих, в никоя книжарница не открих дори една от книгите на Янукович“, отбелязва активистката Татяна Лиходеева, като добавя иронично: „Чуйте им само заглавията: „Години в опозиция“, „Да изминем пътя“, „Една година във властта“, „Как Украйна ще живее по-нататък“. Наистина бестселъри!“.

#Янукович #Украйна #опозиция #хонорари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници