Емануил Йорданов: Българският Джеймс Бонд с отвертката е метафора за МВР

Емануил Йорданов: Българският Джеймс Бонд с отвертката е метафора за МВР
Когато един служител на МВР се опитва да заличи следите на група служители, нещата са доста съмнителни, коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

„Струва ми се, че българският Джеймс Бонд с отвертката е метафора за начина, по който се управлява МВР през последния мандат“, заяви бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов пред БНР по повод скандала с незаконното подслушване.

Първите действия на прокуратурата не предполагат проточване и замитане на следи, смята Йорданов, цитиран от БГНЕС.

„Дано всичко да продължи в този дух. Сигурен съм, че нещо от такъв ранг не може да бъде начинание на двама-трима служители на средно ниво в МВР“, заяви бившият вътрешен министър.

По думите му подслушването в момента се смята за универсално средство за разкриване на престъпления, а това не е така.

Йорданов предлага законодателни промени, защото „такова нещо не може да се остави на самотек“.

„Трябва ясен регламент за използване на новата техника и много по-силен контрол. Когато министърът казва – аз съм политическо лице, търсете си професионалното ръководство, нещата миришат на крайна липса на контрол“, смята Йорданов.

„Когато един служител на МВР се опитва да заличи следите от дейността на група служители, нещата са доста съмнителни. Предполагам, че всичко им е разпоредено предварително, но за това трябва да се види цялата информация“, каза още бившият министър.

„Сигурен съм, че действащият министър на вътрешните работи има възможност в рамките на един ден да извърши проверка за това каква разработка съществува, в която се споменава името на Станимир Флоров“, заяви Йорданов по повод информацията, че прокуратурата проверява секретни материали, в които се споменава името на директора на ГДБОП.

#Емануил Йорданов #МВР #подслушване #Станимир Флоров #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"