Пенсионерите излизат на протест пред Министерския съвет

Пенсионерите излизат на протест пред Министерския съвет
Пенсионерите ще настояват Бойко Борисов да се извини на пенсионерите, а Марин Райков - да разгледа искането за двумесечен мораториум на сметките за ток, парно и вода на пенсионерите. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Обединените пенсионерски съюзи организират протестен митинг пред Министерския съвет в четвъртък, 18 април, от 11.00 часа, съобщиха от организацията.

Протестът е по повод изявлението на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който обвини пенсионерите, че са изяли фискалния резерв.

„Ние отново осъждаме позицията на бившия премиер, че стопяването на резерва се дължи на увеличените пенсии, които били изплатени от ГЕРБ. Тази позиция е невярна, цинична и разкрива антисоциалната същност на правителството на Борисов – първото правителство след 1989 г., което три поредни години не индексира пенсиите“, подчертават пенсионерите, цитирани от БГНЕС.

„В същото време ние порицаваме и бездушното отношение на служебния премиер към нашето искане за двумесечен мораториум върху сметките на пенсионерите за ток, парно и вода“, се посочва в позицията на пенсионерите.

„На протестния митинг пред Министерския съвет ще настояваме Борисов да се извини на българските пенсионери, а Марин Райков да разгледа искането ни за двумесечен мораториум, който ще е глътка въздуха за стотици хиляди мизерстващи българи“, категорични са от организацията.

#протест #пенсионери #Министерски съвет #Бойко Борисов #Марин Райков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници