Брюнетките били по-красиви от блондинките

Брюнетките били по-красиви от блондинките
Сега брюнетките са идеализирани по начина, по който бяха идеализирани блондинките в продължение на десетилетия, сочи проучването. Снимка: tomybsalon.com
A A+ A++ A

Казано е, че джентълмените предпочитат блондинки, но изглежда, това е вярно само когато става въпрос за неангажиращ разговор в заведение за една вечер.

Оказва се, че макар да предпочитат да водят непринудени разговори с дами със светъл цвят на косата, мъжете в действителност смятат брюнетките за по-привлекателни, показва британско проучване, цитирано от БГНЕС.

За целите на експеримента учени от Уестминстърския университет изпратили една жена в три нощни заведения в Лондон, като в началото косата й била черна, след това руса, а накрая – червена. Те наблюдавали колко мъже ще я заговорят.

След това те посетили същите клубове и поискали от 130 мъже да оценят нейни снимки в трите различни цвята на косата й.

Най-много мъже проявили желание за разговор с дамата, когато била руса. Но тя получила най-висока оценка за привлекателност и интелигентност като брюнетка, пишат авторите на изследването, публикувано в Scandinavian Journal of Psychology.

Като блондинка жената била заговорена от общо 60 мъже, като брюнетка – от 42-ма, а като червенокоса – от 18.

Според изследователя Вирен Суами от Уестминстърския университет резултатите отразяват промяна в модата, като сега брюнетките са идеализирани по начина, по който бяха идеализирани блондинките в продължение на десетилетия.

„През 60-те и 70-те години на миналия век Джаки Кенеди беше идеалът, черната коса се превърна в идеал за жените като цяло.

През 70-те и 80-те години блондинките се превърнаха в идеал. Но в последно време те бяха подложени на ожесточени критики и идеята за глуповатите жени с руси коси започна да надделява“, заяви Суами.

#блондинки #брюнетки #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?