Пиронкова и Димитров почнаха със загуби в Австралия

Пиронкова и Димитров почнаха със загуби в Австралия
България загуби от Чехия първия си мач от неофициалното световно първенство за смесени двойки „Хопман Къп“ след загуби на сингъл на Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Снимка: tennis24.bg
A A+ A++ A

България загуби от Чехия първия си мач от неофициалното световно първенство за смесени двойки „Хопман Къп“ след загуби на сингъл на Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Димитров отстъпи с 4-6, 7-6(9), 3-6 на Томаш Бердих, а Петра Квитова надигра с 6-4, 6-2 Цвети Пиронкова. Вече се играе и срещата на смесени двойки, тя обаче не е от значение за крайния победител в двубоя.

Доста българи бяха по трибуните на корта в австралийския град Пърт, но това не помогна на нашите тенисисти да се наложат над доста силните си противници.

Утре нашият тим почива, а на 4 януари от 03:30 ч. сутринта Цветана Пиронкова ще играе срещу нов, още по-силен противник – световната номер едно Каролине Возняцки, част от тима на Дания.

Гришо обаче ще има доста повече шансове срещу 236-ия в света Фредерик Нилсен. Тяхната среща започва веднага след края на мача Пиронкова–Возняцки. Последната среща ще е на смесени двойки и вероятно ще бъде определяща за крайния победител в сблъсъка.

#тенис #Австралия #„Хопман къп“ #Петра Квитова #Томаш Бердих #Пиронкова #Димитров #Цветана Пиронкова #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »