Барак Обама: Взривовете в Бостън са малодушен акт на терор

Барак Обама: Взривовете в Бостън са малодушен акт на терор
„Това е ужасен и малодушен акт. Всеки път когато бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор", заяви Обама в изявление от Белия дом. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама определи взривовете в Бостън като малодушен акт на терор и добави, че все още не е ясно дали чуждестранна или американска групировка или индивид стоят зад нападението, предава „Фокус".

„Това е ужасен и малодушен акт. Всеки път когато бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор", заяви Обама в изявление от Белия дом.

„Все още не знаем кой е извършителят на това нападение или защо, дали е било планирано и извършено от терористична организация, чуждестранна или наша, или е било акт на отмъстителен човек", каза президентът.

„Ние знаем това – американският народ отказва да бъде тероризиран. Посоченото от мен пред вас е каквото знаем. Знаем, че са взривени бомби. Знаем, очевидно, че са нанесли тежки щети. Ние не знаем кой ги е направил. Все още не знаем мотива. Така че, всичко останало към момента е спекулация", подчерта американският държавен глава.

#Барак Обама #Бостън #взривове #терористичен акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »