ДКЕВР: Не делим ЕРП-тата на малки и големи

ДКЕВР: Не делим ЕРП-тата на малки и големи
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) гледа по един и същи начин на всички енергийни и ВиК дружества, които регулира, заяви Евгения Харитонова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)  гледа по един и същи начин на всички енергийни и ВиК дружества, които регулира, без значение дали дружеството е малко или голямо, заяви председателят на държавния регулатор Евгения Харитонова след първото открито разглеждане на лицензите на електроразпределително дружество ЧЕЗ.

„Когато става въпрос за голямо дружество като ЧЕЗ, са засегнати правата на много по-голяма част от гражданите и ДКЕВР ще бъде внимателен в процедурата с лиценза на ЧЕЗ, коментира Харитонова, цитирана от агенция „Фокус“.

Тя обаче не отговори на въпроса защо в момента тече процедура за отнемане лиценза само на ЧЕЗ, след като според доклада на АДФИ установените нарушения и на трите електроразпределителни дружества в страната са сходни.

Харитонова каза само, че тече проверка срещу ЧЕЗ за отнемане на лиценза, защото бил постъпил сигнал на прокуратурата до ДКЕВР.

„Вие ми задавате въпрос за време, когато аз не съм била тук и ми е трудно да отговоря дали проверката е на ЕВН, ЧЕЗ или Енерго–Про. Явно са започнали с ЧЕЗ, не мога да ви кажа“, заяви председателят на ДКЕВР.

Според нея има проблем по отношение на дружеството „Енерго–Про", тъй като то е станало лицензиант на съответния регион само от една година, а направените нарушения са в резултат от управлението на предишния собственик.

„Нарушенията, които са правени, са правени от ЕОН, а той вече не е лицензиант. На кого да отнемем лиценза“, попита председателят.

#прокуратура #проверка #ЕОН #ЕВН #ЧЕЗ #Евгения Харитонова #ДКЕВР #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"