Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо на Барак Обама

Плевнелиев изпрати  съболезнователно писмо на Барак Обама
В този труден за Съединените щати момент, бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите, заяви Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев изпрати  съболезнователно писмо до президента на САЩ Барак Обама по повод експлозиите по време на маратона в Бостън, при които загинаха 3-ма души и над 140 бяха ранени, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„България остро осъжда тази безсмислена проява на насилие, която не може да бъде оправдана по никакъв начин. Преди по-малко от година българският народ позна ужаса от един подобен акт. Уверен съм, че виновниците ще бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона.

В този труден за Съединените щати момент бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите, както и пожелания за скорошно възстановяване на пострадалите“, се казва в писмото на българския държавен глава.

#Росен Плевнелиев #САЩ #Барак Обама #експлозии #маратон #Бостън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"