Първанов благодарен за „разбирането“ през изминалите 10 г.

Първанов благодарен за „разбирането“ през изминалите 10 г.
Президентът Георги Първанов направи десетото си новогодишно обръщение. Снимка: Президентство
A A+ A++ A

В десетото си и последно новогодишно обръщение президентът Георги Първанов благодари на българските граждани „за разбирането, доверието и подкрепата през тези години“.

„Изтичащата 2011 година беше трудна за нас, българите, за Европа и света. И затова в празничните послания не само на държавни и политически лидери присъстваха може би повече отвсякога съчувствието и солидарността, съпричастността към онези, които пострадаха най-силно от кризата. Но освен от съпричастност хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни, лидерски държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече – по-силна от изпитанията“, каза Първанов, чийто втори мандат като президент на България изтича след двадесетина дни.

Освен изтъкването, че за него е било „чест“ да бъде президент на Република България в продължение на десет години, новогодишният му адрес съдържаше и традиционни призиви за доброта и духовни ценности.

„Не скъпите подаръци, а вярата и обичта са най-ценното, което любимите ни хора чакат от нас, и то не само в празничните дни. Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията. Да се заредим с надежда, че и най-тъмните предсказания ще останат само предупреждения“, пожела държавният глава на прага на 2012 г.

#Георги Първанов #Президент на България #Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"