Ким Чен Ун оглави армията на Северна Корея

Ким Чен Ун оглави армията на Северна Корея
Ким Чен Ун „е поел върховното командване на корейската народна армия“, както е искал неговия баща. Снимка:theaustralian.com.au
A A+ A++ A

Политбюро на Централния комитет на управляващата Партия на труда в Северна Корея тази нощ официално назначи Ким Чен Ун, син на починалия Ким Чен Ир, за върховен главнокомандващ на севернокорейските въоръжени сили.

Централната информационна агенция на КНДР съобщи, че Ким Чен Ун „е поел върховното командване на корейската народна армия“ както е искал неговият баща, предаде bTV.

По-рано севернокорейските медии нееднократно наричат Ким Чен Ир „върховен лидер на революционните въоръжени сили“, както и още „върховен главнокомандващ“ и „генерал“.

Предаването на властта в Северна Корея по наследство, от баща на син, е свързано с опит да не се допусне излизане от политическия курс и разпадане на режима, основаващ се на местната идеология „чучхе“.

Ким Чен Ир почина на 17 декември на 69-годишна възраст. През миналата година вече покойният севернокорейски лидер даде на своя син заместникпредседателското място в централната военна комисия на управляващата партия.

#Ким Чен Ун #Ким Чен Ир #армия #главнокомандващ #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници