Лара Банева най-вероятно е в Гърция

Лара Банева най-вероятно е в Гърция
Момиченцето е било с фалшиви документи и е придружавано от мъж и жена, които се представили за нейни родители. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Отвлечената на 5 март Лара Банева е жива и здрава, но е изведена от страната, вероятно в Гърция, докато не бъде платена и последната стотинка от откупа от семейството на сочения за кокаинов крал Евелин Банев - Брендо, съобщава в. „Уикенд“.

Изданието се позовава на източници, свързани с МВР, които твърдят, че това е последната версия, по която работят полицаите.

Същият източник твърди, че Лара е отведена в Гърция само седмица след отвличането. Това се оказа труднодоказуемо за криминалистите, защото камерите на българо-гръцкия пункт „Кулата“ не работели.

Момиченцето е било с фалшиви документи и е придружавано от мъж и жена, които се представили за нейни родители.

Спецполицаи коментираха, че похитителите на 10-годишното дете са много по-големи професионалисти от „Наглите“, затова откриването им е доста трудно. Досега поръчителят и преките извършители не са допуснали нито една грешка. Дори не бе открит джипът BMW, с който бе отвлечено момиченцето.

Оказа се, че подобна кола е открадната преди половин година от софийския автокрадец Наско Каската. Той е бил разпитан на детектор на лъжата и се доказало, че няма нищо общо с отвличането.

Освен това е странно, че толкова дълго време да не е поискан откуп. Обикновено похитителите се свързват със семейството най-късно до 48 часа след отвличането.

Само преди дни майката на Лара - Моника Добринова, помоли похитителите да й върнат детето, защото вече не издържа психически. Тя обеща да даде всички пари, с които разполага. Тя уточни, че имуществото й е запорирано от съда, но ще даде парите, които са й останали.

„Не издържам, ден и нощ съм в очакване. Ако не се обадят хората, при които е Лара, се боя, че може да се случи най-лошото, сподели майката.

В момента Брендо е  настанен в затвора във Вогера, на 50-ина км южно от Милано. Той е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу Евелин Банев той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

Най-коментираната версия за отвличането на 10-годишната Лара е да предотврати изречена информация от баща й.

#Лара Банева #Евелин Банев #Брендо #Моника Добринова #отвличане #похитители #кокаин #Гърция #Италия #България #трафик #Милано #"Кулата"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"