Кабинетът „няма нагласа“ за скок в цената на тока

Кабинетът „няма нагласа“ за скок в цената на тока
Енергийният министър припомни, че всички дружества по веригата са поискали увеличение на цената на тока, но първо ще бъдат проверени разходите им и дали има възможност за съкращаване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебното правителство „няма нагласа“ за увеличаване на цената на тока от 1 юли, обяви премиерът Марин Райков, съобщава Дарик.

Той прекъсна министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев по време на коментара му по темата, който потвърди, че има ВЕИ централи, формално работили повече от 24 часа в денонощието.

Енергийният министър припомни, че всички дружества по веригата са поискали увеличение на цената на тока, но първо ще бъдат проверени разходите им и дали има възможност за съкращаване, като същото важи и за мините.

От думите на председателя на ДКЕВР Евгения Харитонова стана ясно, че има възможност тока да поскъпне в средата на годината.

Редица енергийни екперти също споделиха мнението, че такъв сценарий е възможен.

Харитонова заяви, че въпреки че всички ЕРП-та са поискали по-високи цени на тока за новия регулаторен период, това не значи, че желанията им ще бъдат изпъленени, тъй като тепърва ще бъдат направени анализи и оценки в регулаторния орган.

#Марин Райков #цена на тока

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"