Собственици на ВЕИ централи съдят ЕРП-тата

Собственици на ВЕИ централи съдят ЕРП-тата
"Делата се подготвят срещу трите ЕРП-та и срещу Енергийния системен оператор", обяви Владимир Аличков от Българската фотоволтаична организация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собственици на фотоволтаични централи завеждат дела срещу трите електроразпределителни дружества и Енергийния системен оператор заради ограниченията в тяхната работа, съобщи „24 часа".

Електроенергийният системен оператор издаде заповед за ограничаване на мощностите на АЕЦ „Козлодуй", въглищните централи и производителите на енергия от възобновяеми източници заради намаленото потребление и свръхпроизводството.

„Според нас това ограничение е незаконно и незаконосъобразно, тъй като е ясно изразено в европейските директиви, а и в българското законодателство, че централите от възобновяеми енергийни източници се обезпечават с приоритет", каза пред bTV Владимир Аличков от Българската фотоволтаична организация.

„Ние реално не сме запознати с точните причини и с точната законова обосновка на ЕСО. В писмото от ЕСО се позовават единствено на различни думи и формулировки, но няма точно цитиран текст, параграф, закон или алинея, по която това ограничение се налага", аргументира се той.

„Сега подготвяме дела. Делата се подготвят срещу трите ЕРП-та и срещу ЕСО", обяви Аличков.

#ВЕИ #ЕРП #ЕСО #АЕЦ „Козлодуй"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници