Технологичен срив блокира ферибота при Свищов

Технологичен срив блокира ферибота при Свищов
В Свищов се образува огромна опашка от камиони. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Движението на ферибота Свищов-Зимнич е спряно от 15.00 часа заради технологичен срив, обяви областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев пред агенция "Фокус".

Фериботът пое основния трафик на товарни автомобили между България и Румъния, след като Дунав мост беше затворен за ТИР-ове заради пропаднала настилка в българския участък.

Тъй като фериботната линия е с ограничен капацитет, в Свищов се образува огромна опашка от камиони.

„В момента фериботът не е в движение, което допълнително усложнява обстановката", посочи проф. Пенчев.

По думите на областния управител проблемът е в погрешната информация, че най-бързият начин за преминаване към Румъния е именно фериботът в Свищов.

Камиони и тирове преминават спокойно с фериботите през Оряхово, Видин и Никопол, обяви изпълнителният директор на фериботен комплекс „Оряхово" Добри Радев пред "Дарик".

По думите му фериботите в Оряхово има готовност да работят на пълен капацитет и могат да обслужват до 350 камиона дневно.

„При нас няма никакъв проблем. Работим непрекъснато. Имаме платформа, която товари по 18-20 ТИР-а. Имаме свободен капацитет. През вчерашния ден са преминали 240 ТИР-а в двете посоки напълно спокойно, без напрежение", посочи Радев.

Според него камионите трябва да се насочват към фериботите при Видин и Оряхово, тъй като капацитетът им е по-голям от този при Свищов.

От 22.00 часа днес се възстановява движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по Дунав мост, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Камионите ще се пропускат поетапно в едното платно. Трафикът ще се регулира от пътна полиция и ще е поставена необходимата сигнализация.

#Свищов #ферибот #България Румъния #Дунав мост #Оряхово #Видин #Никопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »