ФИФА разследва контролата ЮАР – България

ФИФА разследва контролата ЮАР – България
A A+ A++ A

Независима правна комисия, подкрепена от световната футболна централа ФИФА, ще разследва съобщенията за уредени мачове на националния отбор на Южна Африка преди Мондиал 2010, включително и контролата с България, съобщи БГНЕС.

Аферата, която компрометира сериозно футбола в африканската страна, избухна, след като от ФИФА обявиха, че се намерили сериозни доказателства за това, че контролите на „Бафана Бафана“ с Тайланд, България, Колумбия и Гватемала, играни седмици преди Световното първенство, са били уредени от азиатски криминален синдикат.

Преди няколко месеца пък се появиха съобщения, че лица от Южноафриканската футболна федерация са участвали в манипулацията на контролата с България, за да оправят ранкинга на страната във ФИФА, съобщи тогава докладът на световната централа по случая.

Двубоят на 24 май 2010 година завърши 1:1 и беше част от подготовката на „Бафана Бафана“ за домашния си Мондиал. Според различни доклади азиатски онлайн синдикати за залагания са манипулирали всички контроли на ЮАР преди Световното първенство.

Машинациите ставали чрез реферите, назначавани с помощта на подозрителната спортна маркетингова група Football4U.

Football4U бе контролирана от сингапуреца Уилсън Раж Перумал, който пък в момента лежи в затвора във Финландия заради уреждане на мачове в страната.

Днес стана ясно, че футболната централа на Южна Африка е готова да отложи изборите за свой нов президент, които са насрочени за септември, докато тече разследването на скандала.

#ФИФА #Южна Африка #Мондиал 2010 #България #Тайланд #България #Колумбия #Гватемала #Финландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници