ВМРО – ДПМНЕ с рекордна победа на местните избори в Македония

ВМРО – ДПМНЕ с рекордна победа на местните избори в Македония
Обработени са на сто процента резултатите, това съобщиха от Държавната изборна комисия на Македония. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващата ВМРО - ДПМНЕ и коалицията „За по-добра Македония“ са спечелили победа в 16 общини и град Скопие на балотажите на местните избори в неделя.

Обработени са на сто процента резултатите, това съобщиха от Държавната изборна комисия на Македония, цитирана от агенция „Фокус“.

Заедно със спечелените кметски избори на първия тур партията на премиера Никола Груевски е спечелила рекорден брой кметски места - 40, от общо 80 общини в Македония.

Опозиционният Социалдемократически съюз (СДСМ) и коалицията „Съюз за бъдещето“ победи само в четири общини - Струмица, Куманово, Ранковце и скопската Център.

В албанския блок победител в изборите е Демократичният съюз за интеграция (ДСИ), партньор в управляващата коалиция, който печели седем кметски места, а ДПА печели две.

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония Бранко Цървенковски заяви на пресконференция в Скопие, че на местните избори не е победена опозицията, а народът, пише днес македонският „”Утрински весник“.

По думите на Цървенковски диктатурата не може да бъде победена само от една партия, а от повече сили.

По-рано шефът на предизборния щаб на СДСМ Игор Ивановски заяви, че са регистрирани множество нередности, в които са замесени и служители на специалната полицейска част „Алфа“.

Министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска заяви, че вторият кръг на местните избори в Македония е минал съгласно всички демократически стандарти. Не са регистрирани сериозни инциденти, нито има сигнали за нарушаване на изборния процес.

По думите на Янкулоска изборният ден е започнал навреме и в повечето избирателни секции е приключил навреме. Изключение били секциите, където е имало прекъсване на процеса.

#ВМРО - ДПМНЕ #Никола Груевски #Социалдемократически съюз #Бранко Цървенковски #СДСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"