Дъвка за сваляне на килограми

Дъвка за сваляне на килограми
A A+ A++ A

Хормонът, на който дължим чувството на ситост след нахранване, може да се доставя и орално, съобщиха учени.

Повечето хора разбират, че борбата с килограмите изисква и смяна на начина на живот и на хранене.

В помощ на тези, които искат да се преборят с излишните килограми, се работи по създаването на дъвка, обогатена с хормон.

Хормонът, наречен човешки PYY, е част от химичната система, която регулира апетита и енергията. Когато хората се хранят или извършват физически упражнения, PYY се намира в кръвообращението им. Количеството на PYY се асоциира с увеличаване на енергоразхода. Проучвания показват, че по-пълните хора имат и по-ниски нива на PYY. Инжектирането на PYY увеличава серумните нива на този хормон и намалява количеството на калориите, които се консумират.

PYY е потискащ апетита хормон, но взет орално, се разгражда в стомаха и не може да достигне до кръвообращението, където да осъществи действието си.

Начин за орално приемане на хормони, които да останат незасегнати от храносмилането, е чрез използването на витамин В12 като специфичен преносител.

Следващата стъпка на проучването е да се изпита механизмът, по който системата В12–PYY, поставена в дъвки или орални таблетки, ще подпомага борбата с килограмите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"