4 километра опашка от товарни автомобили на Дунав мост

4 километра опашка от товарни автомобили на Дунав мост
Експерти ще преценят днес дали мостът да бъде спрян изцяло за движение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Дунав мост е затворен за товарни автомобили и опашката е от 4 километра“, обяви председателят на Съюза на товарните превозвачи Валентин Бянов пред агенция „Фокус“.

„Започнали са да пренасочват товарните автомобили в района на Бяла към ферибота в Свищов. Могат да ги насочват или към Кардам, или към Видин, Оряхово, Свищов“, обясни Баянов.

По думите му повредата на Дунав мост е видимо голяма и дупката е започнала да се разширява и да навлиза дори в платното, което е свободно, в посока Румъния.

Между 14:00 и 16:00 часа днес ще има оглед на експерти, които ще преценят дали мостът да бъде спрян изцяло за движение.

„Ако мостът бъде затворен за движение изцяло, това ще се отрази много тежко на българските превозвачи“, предупреди председателят на Съюза на товарните превозвачи.

„Транспорт, който трябва да се осъществи от Русе за Букурещ, трябва да мине или през ферибота в Свищов, който е по-скъп от моста, или през Констанца, а това са близо 400 километра обиколка. Цените към търговците също ще се променят“, каза още Бянов.

Движението на тирове и камиони над 10 тона беше спряно и в двете посоки по Дунав мост, след като в неделя еднометрова дупка зейна в българския участък от съоръжението.

От Фериботния комплекс „Свищов – Зимнич“ съобщиха, че фериботът може да работи непрекъснато, за да облекчи струпването на тирове, които се насочват натам след затварянето на моста, съобщи бТВ.

#Дунав мост #Бяла #Свищов #Кардам #Видин #Оряхово #Румъния #Русе #Букурещ #Констанца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »