Марин Райков: Няма да допускаме прояви на расизъм

Марин Райков: Няма да допускаме прояви на расизъм
Премиерът Райков отблеза, че България не трябва да игнорира проблемите с етносите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Марин Райков призова институциите да не допускат прояви на расизъм на заседание на Националния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси.

„Проявата на расизъм е напълно чужда на българската национална традиция. Тя не е в основата на българския дух“, заяви Райков на заседанието в Министерския съвет, съобщава „Стандарт“.

Според премиера „ромският въпрос не е само български въпрос, но и европейски, като тази тема има отношение към един широк кръг от проблеми, свързани с начина, по който ние възприемаме тези, които са различни“.

Премиерът отблеза и че България не трябва да игнорира проблемите с етносите.

„Ние трябва да ги решим, защото нямаме какво да делим, и нерешаването на кризите на доверието на всички български граждани води до отслабването на нашата нация“, каза Райков и коментира, че в период на социална криза един от големите проблеми е именно този с общуването на отделните етнически общности.

„В този труден момент малцинствените групи са най-уязвими, защото, когато един човек бъде доведен до „просешка тояга“, най-лесно е да я размаха срещу съседа и срещу този, който е различен“ подчерта министър-председателят.

#Марин Райков #расизъм #малцинства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"