Майката на Лара: Моля, върнете ми детето, давам всичките си пари

Майката на Лара: Моля, върнете ми детето, давам всичките си пари
Лара Банева. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Моника Добринова, майка на отвлечената на 5 март Лара Банева, помоли похитителите да се свържат с нея и да й върнат детето, тя ще им даде всички пари, които са й останали.

„Не издържам, ден и нощ съм в очакване. Ако не се обадят хората, при които е Лара, се боя, че може да се случи най-лошото“, заяви пред в. „24 часа“ отчаяната майка.

Лара е дъщеря на смятания за „кокаинов крал“ Евелин Банев–Брендо. Тя бе отвлечена миналия месец от пред дома си в квартал „Бояна“ в София. Оттогава майката няма никаква вест за детето си и споделя, че вече губи разсъдъка си от тревога.

„Моля хората, при които е Лара, да се обадят. Вече 34 дни я няма. Не знаем нищо за нея. Тя е едно прекрасно слънчево дете, което не заслужава това, което му се случва, защото е много жестоко“, казва Моника Добринова.

Най-голямото й притеснение е, че се злоупотребява с имотното състояние на семейството. Жълтите издания тиражираха информация, че притежава милиони евро.

„Цялото ни имущество е запорирано, а смятат, че имаме неограничени възможности. Давам всичко, което ми е останало, стига да се обадят. Ще направя всичко, за да си върна детето“, уточнява майката.

Тя дори моли похитителите да направят справка за имотното й състояние.

Моника Добринова, сестра й Десислава, която е вдовица на разстреляния през 2005 г. Константин Дишлиев, и братът на Брендо бяха осъдени на 3 години условно като съучастници на Брендо за трафик на дрога.

В момента Брендо е  настанен в затвора във Вогера, на 50-ина км южно от Милано. Той е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу Евелин Банев той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

Най-коментираната версия за отвличането на 10-годишната Лара е да предотврати изречена информация от баща й.

Според разследващи от ГДБОП на Брендо е даден знак, че Лара ще бъде жива и здрава, докато той мълчи и остане най-високият разкрит бос в трафика на кокаин от италианското разследване.

Отвличането на дъщеря му трябва да гарантира, че Брендо няма да издаде нито контрагентите си - братята Белуко от калабрийския клан Ндрангета, нито доставчиците на белия прах от Колумбия.

#Лара #Евелин Банев #Брендо #Моника Добринова #кокаин #дрога #Италия #трафик #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »