Бойко: Ниско ДДС = добър Дянков

Бойко: Ниско ДДС = добър Дянков
Колкото е по-нисък Данък добавена стойност, толкова по-добър е финансовият министър, смята премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Колкото по-нисък е Данък добавена стойност, толкова по-добър е финансовият министър.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание в сряда, 28 декември, сочи стенограмата от събранието.

„Колкото е по-слаб един финансов министър, колкото е по-слабо едно правителство, толкова по-хубаво е да има общи европейски закони. Колкото е по-слаб финансовият министър, толкова е по-високо ДДС. Колкото по-ниско слиза ДДС, толкова по-добър е финансовият министър“, коментира премиерът.

„Най-лесният начин за слаб финансов министър е да вдигне ДДС, защото веднага от цялото потребление парите отиват в бюджета. Един процент да вдигнем ДДС, примерно на 21%, веднага около милиард – милиард и нещо повече пари влизат в бюджета, 22% - два милиарда и нещо. Ние не го правим“, казва още Борисов.

„Нещо повече, мислим, и дай Боже, да имаме възможност още малко да слезем надолу в ДДС“, посочи той.

Според премиера лесният начин да се справиш с кризата е с вдигане на данъците. По думите му генераторът, моторът на технологиите, на индустриите, на всичко модерно, на екологията в света е Европа.

Борисов стига и до идеята за обща европейска армия. Според него би било по-евтино, ако въоръжените сили на цяла Европа се обединят.

„Защо всяка държава да купува танкове, да купува фрегати, самолети и изтребители, като може да има обща европейска армия? Защо не? Знаете ли колко пари ще се спестят, Ангелов?“, обръща се премиерът към министъра на отбраната Аню Ангелов.

„Милиарди, милиарди евро, които ще отидат в друга сфера, ако се направи. И това един ден ще стане“, сам си отговори министър-председателят.

Според Борисов удачно ще бъде да има общ европейски прокурор и Европол да действа на територията на цяла Европа.

„Това е бъдещето и ще видите, че това един ден ще стане, ако Европа иска да е конкурент на другите континенти в света – така да ги разглеждаме – на Америка, на Азия. Ще видите, че ще стане“, допълни той.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Европа #Европол #Аню Ангелов #министър на отбраната #Министерски съвет #криза #финансов министър #ДДС #данък добавена стойност #Азия #Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"