Германия привика посланика на Северна Корея в Берлин

Германия привика посланика на Северна Корея в Берлин
Сериозните тревоги на германското правителство в резултат на ескалацията на Корейския полуостров, за която носи вина КНДР, бяха предадени по недвусмислен начин от името на външния министър Гидо Вестервеле. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германия извика посланика на Северна Корея във външното си министерство в Берлин, за да му предаде „сериозните тревоги“ на страната във връзка с рязкото повишаване на напрежението на Корейския полуостров, съобщи говорител на министерството, предава БГНЕС.

„Сериозните тревоги на германското правителство в резултат на ескалацията на Корейския полуостров, за която носи вина КНДР, бяха предадени по недвусмислен начин от името на външния министър Гидо Вестервеле“, обяви германското външно министерство.

„Беше му дадено да разбере, че скорошните стъпки на КНДР към ескалация не са приемливи за германския кабинет както на думи, така и на дела“, каза още говорителят.

Северна Корея заплаши наскоро да удари с ракетите си САЩ и техния демократичен съюзник Южна Корея в отговор на съвместните американско-корейски военни учения, които Вашингтон и Сеул провеждат всяка година.

Комунистическата държава разположи две ракети на своето източно крайбрежие, но тези й действия бяха осъдени както от международната общност и САЩ, така и от Русия и Китай, който е най-близкият партньор на КНДР.

#Гидо Вестервеле #Северна Корея #Германия #конфликт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"