Брендо с присъда през юни

Брендо с присъда през юни
Надеждите са процесът да приключи до началото на юли, след което Милано да върне Брендо на София, където го чака и друг процес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моята теза е, че няма никакви данни, които да послужат в съда срещу Евелин Банев-Бредно, заяви адвокатът на Банев в Милано Марио Бруза в интервю за БНР.

"Ако се приложи съкратената процедура по делото срещу Евелин Банев - Брендо в Италия - формула, която се прилага в съдилищата в страната, се очаква присъдата му да бъде произнесена в началото на юни", коментира адвокатът.

Бруза отказа да коментира дали с клиента му са обсъждали въпроса с отвличането на Лара Банева.

Дъщерята на Брендо бе отвлечена на 5 март сутринта от трима маскирани мъже пред дома й в квартал „Бояна“, когато тръгваше за училище. Засега няма официална информация за детето. Една от версиите за похищението е свързана с делото в Италия срещу баща й.

В момента Банев е в италиански затвор, след като беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале“ миналото лято.

Той е настанен в затвора във Вогера, на 50-ина км южно от Милано. Там му прави компания и друг българин, обвиняем с него в същия процес - 42-годишният благоевградчанин Радослав Атанасов-Ради.

В Италия Евелин Банев е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу него той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

Новата европейска заповед за ареста на Банев е издадена в Румъния на 5 февруари 2013 г. от съд в Букурещ за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични вещества.

Наркотиците са изнасяни от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

През 2011 г. българските граждани Е.Б. и Р.А. са вкарали в Румъния между 500 и 1000 кг кокаин, като около 50 кг от това количество е било доставено в Букурещ.

#Евелин Банев #Брендо #Италия #Лара Банева #Румъния #арест #кокаин #наркотици #трафик #Радослав Атанасов-Ради #отвличане #Милано #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"