Испанската принцеса дава показания в съда по корупционен скандал

Испанската принцеса дава показания в съда по корупционен скандал
Принцеса Кристина ще бъде разпитана „заради случай с търговия с влияние“ в развитието на скандала от 2011 г., нанесъл силен удар по репутацията на испанското кралско семейство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Испанската инфанта Кристина, по-малката дъщеря на крал Хуан Карлос I, е получила призовка да се яви за показания пред съдия на Балеарските острови на 17 април по повод разследването за корупция срещу съпруга й Иняки Урдангарин, съобщи съдебен източник, цитира БГНЕС.

Името на принцесата се появи в електронни писма, изпратени до вестници от съдружника на Урдангарин – Диего Торес.

Тя ще бъде разпитана „заради случай с търговия с влияние“ в развитието на скандала от 2011 г., нанесъл силен удар по репутацията на испанското кралско семейство.

Досега Кристина не беше замесена в разследването за корупция срещу съпруга й, но се появи в печатните медии след разкритията на Диего Торес.

„Ел Мундо“ публикува, че защитата на Торес е предала на съда в Палма копия на 30 имейла, някои от които доказват как Урдангарин е обяснявал на съпругата си подробности относно действията на Института Noos, където Кристина е членувала в Управителния съвет от 2004 г. до 2006 г.

Иняки Урдангарин е заподозрян за присвояването на милиони евро публични пари чрез института.

#Принцеса Кристина #корупционен скандал #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »