684 са жертвите на трафик на хора от България за 2012 г.

684 са жертвите на трафик на хора от България за 2012 г.
Приходите от трафик на хора са 32 млрд. долара, сочат данните на ООН. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

684 са установените жертви на трафик от България за миналата година, а приходите от трафик на хора са 32 млрд. долара, сочат данни на ООН, представени от зам.-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев.

По думите му най-застрашените райони са Сливен, Варна, Бургас, Добрич, Русе, Пловдив, Пазарджик и Монтана, а най-уязвимата група за трафик остава ромското население.

Статистиката показва, че за последните две години най-честите дестинации, където българите биват отвеждани насила, са Холандия, Белгия, Германия, Гърция, Испания, Австрия, Италия, Кипър и Полша.

В Швеция най-честата причина за насилственото отвеждане на хора е с цел трудова експлоатация, в Чехия - трудова и сексуална експлоатация, във Великобритания - джебчийство, а в Гърция - и продажба на новородени и ембриони.

През последните две години се наблюдава нарастване на броя на жертвите на трудова експлоатация, наблюдава се увеличение на случаи на трафик на бременни жени с цел продажба на бебето, като за 2012 г. са идентифицирани 38 жени.

61 деца са станали жертва на трафик.

За 2012 г. в България 110 трафиканти са осъдени, а 82 от тях са с влезли в сила присъди.

#трафик на хора #България #Димитър Георгиев #ООН #Сливен #Варна #Бургас #Добрич #Русе #Пловдив #Пазарджик #Монтана #Холандия #Белгия #Германия #Гърция #Испания #Австрия #Италия #Кипър #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »