Предизборни обещания като от фестивал за магьосници

Предизборни обещания като от фестивал за магьосници
A A+ A++ A

Колкото повече приближават изборите, толкова по-нереални стават обещанията.

Заплати от 1000 лева, пенсии, по-високи от тези в Габон, и прогонване на малкото чужди инвеститори обещава лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Неговите събеседници в студиото на Би Ти Ви Янаки Стоилов от БСП и Алиосман Имамов от ДПС също ще увеличават доходите, но ще привличат инвеститори и ще стимулират производството.

Странно е, не знаят ли, че за да се увеличат заплатите и пенсиите, трябва да се вдигнат данъците, а инвеститорите и с 10%-овия корпоративен данък не можем да излъжем.

Не защото няма капацитет за по-високи доходи и повече инвестиции, а защото липсва сигурност и дългосрочна преспектива не само за бизнес, но и за спокоен живот.

Плановете са от ден за ден, обещанията също – повече пари, потоци инвестиции от чужбина, съкращаване на администрацията, икономически растеж, създаване на нови работни места. Но обещаването не е като даването.

Политиците вече сами не вярват на думите си, а се чудят защо доверието в политиците спада. Показателен пример е казаното от бившия министър по еврофондовете Томислав Дончев от ГЕРБ, че това, което чува, е по-екзотично дори фокусите от фестивала за магьосници „Златна котка“.

Лошото е, че и неговите обещания са от същия фестивал.

#избори коментар #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"