Шефът на PIP призна за фалшивия силикон

Шефът на PIP призна за фалшивия силикон
Шефът на PIP обясни, че компанията използвала този продукт с икономически цели, опитвайки се да предложи най-добра цена. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Шефът на френската компания за гръдни импланти Poly Implant Prothese (PIP) Жан-Клод Мас призна, че в някои от продуктите на неговата фирма е използван промишлен силиконов гел, който не е одобрен от здравните власти.

Адвокатът на Жан-Клод Мас – Ив Хадад, обясни, че компанията използва висококачествен гел за богати клиенти, съобщават британски медии, цитирани от БГНЕС.

„По-простата“ версия се предлага на изгодни цени, но с промишлен силикон за гръдните импланти, който няма одобрение от здравните власти, добави юристът.

Мас е признал, че по-евтиният продукт не е получил официално одобрение от здравните власти и в този смисъл има извършено „нарушение на правилата“.

Шефът на PIP обясни, че компанията използвала този продукт с икономически цели, опитвайки се да предложи най-добра цена.

Имаше основен продукт и продукт с по-високо качество. Според PIP версията с „домашния гел“ била „също толкова ефективна, но пет пъти по-евтина“ от продукта, който отговаря на медицинските изисквания. Хадад настоя, че неодобреният гел е безопасен.

На Мас е издадена международна заповед за арест, но къде се намира в момента, не е известно.

Адвокатът му каза, че той не се крие, у дома е и ще обясни всичко пред съда. Хадад допълни, че клиентът му не може да ходи, защото наскоро е претърпял операция.

По-рано тази седмица се разбра, че PIP е продавала „подправени“ импланти още преди повече от десетилетие.

Френското правителство ще подпомогне 30 000 жени, за да си махнат имплантите, произведени от скандалната компания, след като стана ясно, че при тях има значително по-голям риск от разкъсване и изтичане на силикона.

#PIP #Poly Implant Prothese (PIP) #силикон #импланти #Жан-Клод Мас #адвокат #съд #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »