Хр. Григоров: Социални магазини – да, но с промени в закона

Хр. Григоров: Социални магазини – да, но с промени в закона
Освен с промени в законодателството, социални магазини може да им с усилията на всички – на неправителствения сектор, на корпоративния бизнес, на обществото като цяло, казва Христо Григоров.
A A+ A++ A

Идеята на премиера Марин Райков за социални магазини може да се реализира, ако има промяна в законодателството. Това каза за „Фокус“ Христо Григоров, председател на БЧК. Темата е била коментирана на среща с премиера Марин Райков.

„Премиерът има много интересни идеи на база на неговия огромен опит като посланик в чужбина. Той би желал този опит и това, което се прави в социалното подпомагане, да бъде до известна степен съобразено с нас. Той има идея - да се направят социални магазини, в които да има не само дрехи, а и хранителни продукти, за да могат тези хора, които в момента не са особено финансово стабилни, да си купуват дрехи и храна на приемливи цени.

Това може да се реализира, ако се обединят усилията на неправителствения сектор, където е и БЧК, на корпоративния бизнес, на обществото като цяло. Тук ще трябва помощта на областните управители и общините. Всички заедно бихме могли да изградим такава сериозна структура в страната, която да даде възможността действително хората в нужда да знаят и да разчитат, че там биха могли да намерят нещо, което ще задоволи техните потребности“, каза Христо Григоров.

„В момента законодателството не е най-доброто. Не може, когато един човек дарява на една голяма верига, впоследствие да плаща 20% от това, което е дарил. Ние сме поставяли многократно този въпрос, но за голямо съжаление предишното ръководство на Министерството на финансите не откликна. Ако това се реши законодателно, идеята на премиера да се разкрият такива социални магазини ще бъде реализирана и тя има пълната подкрепа да БЧК“, каза Христо Григоров.

#Христо Григоров #Марин Райков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници