Райков: България и Великобритания могат да си сътрудничат по НАБУКО

Райков: България и Великобритания могат да си сътрудничат по НАБУКО
Марин Райков се срещна с посланиците на Великобритания и Франция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България и Великобритания могат да си сътрудничат тясно в реализацията на проекта НАБУКО, който е от ключово значение за енергийната сигурност на Европа, заяви премиерът Марин Райков на среща с посланика на Великобритания Джонатан Алан, съобщиха от пресцентъра на Външно министерство.

Ключови теми, обсъждани на срещата, бяха разработването на потенциални газови находища в българската акватория на Черно море и взаимодействието в тази сфера.

"Българското правителство полага целенасочени усилия към подобряване на конкурентноспособността и прозрачността в енергийния сектор", заяви Марин Райков.

Посланик Джонатан Алън, подчерта, че позицията на Великобритания, която бе обявена от премиера Дейвид Камерън миналата седмица, е че няма да има дискриминация срещу българските граждани, когато паднат ограниченията за работа през 2014 г.

Премиерът бе категоричен, че българските граждани не представляват миграционна заплаха.

Марин Райков се срещна във вторник и с посланика на Франция в България Филип Отие.

"България разчита на френската подкрепа, както и на останалите наши европейски партньори, в усилията на правителството да договори с ЕК пренасочването на европейски средства към програми за борба с младежката безработица", заяви премиерът.

Посланик Отие увери, че Франция подкрепя напълно българското правителство при реализацията на поставените цели.

Той връчи на българския премиер поздравителни писма от президента на Франция Франсоа Оланд, премиера Жан-Марк Еро, министъра на външните работи Лоран Фабиус и министъра на вътрешните работи Манюел Валс.

#България #Набуко #Марин Райков #Великобритания #Джонатан Алан #Външно министерство #Франция #Филип Отие #Франсоа Оланд #Жан-Марк Еро #Лоран Фабиус #Манюел Валс #ЕС #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"