Бойко вдигна мерника на Дянков

Бойко вдигна мерника на Дянков
„Истински се надявам да не е казал такава глупост, защото Найденов ще си отиде след него и много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми“, заяви премиерът по адрес на Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тежък вербален сблъсък избухна днес между министър-председателя Бойко Борисов и неговия вицепремиер Симеон Дянков.

Само няколко часа след като Дянков отправи сериозни обвинения срещу земеделския министър Мирослав Найденов, Борисов реагира остро и се закани на Дянков, съобщи БГНЕС.

По-рано днес по bTV финансовият министър Симеон Дянков обяви, че от всички министри най-малко се разбира с Найденов и че е въпрос на време земеделският министър да замълчи.

Партия ГЕРБ и парламентарната й група непрекъснато понасят пасивите на финансовото министерство, коментира от своя страна премиерът изказването на Дянков.

„Ние като партия се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента. Найденов се справя прекрасно през тази година. Парите, които усвои Министерството на земеделието и храните и Фонд „Земеделие“, са с 55% повече от предишната година“, заяви Борисов.

„В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост, защото Найденов ще си отиде след него и много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми“, подчерта министър-председателят.

Сутринта Дянков каза, че с Мирослав Найденов му е най-трудно, с него са имали доста дрязги заради дисциплината.

„Но доскоро с другия министър, с който съм имал дрязги – Тотю Младенов, той стана тигър и внезапно разбра, че това е правителство с център дясно и той е министър, който трябва да се държи така“, коментира вицепремиерът.

Въпрос на време е Мирослав Найденов да спре да говори така, допълни Дянков. Той не отговори на въпроса дали се готви смяна на министър Найденов.

„Не е моя работа да го сменям. Имаше друг министър, който се опитваше да избяга по тъч линията с коментари и той вече не е министър“, посочи Дянков, уточнявайки, че става въпрос за Александър Цветков, който беше заменен на поста министър на транспорта с Ивайло Московски.

#Министерство на финансите #Фонд „Земеделие“ #Министерство на земеделието и храните #премиер #министър-председател #министър #Тотю Младенов #Ивайло Московски #Александър Цветков #Мирослав Найденов #Симеон Дянков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"