Тристранният съвет заседава без работодателските организации

Тристранният съвет заседава без работодателските организации
Минути след като вицепремиерът Деяна Константинова откри днешното заседание на тристранния съвет, четирите национално представителни работодателски организации се отказаха от участие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество продължава въпреки отсъствието на работодателските организации, съобщи „Фокус“.

Минути след като вицепремиерът Деяна Константинова откри днешното заседание на тристранния съвет, четирите национално представителни работодателски организации внесоха декларация, с която заявиха, че няма да участват в днешната среща на тристранния съвет.

Те са против промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и дурги длъжности в публичния и частния сектор.

Работодателите ще се обърнат към президента Росен Плевнелиев, главния прокурор Сотир Цацаров и омбудсмана Константин Пенчев с искане за сезиране на Конституционния съд заради промените, обяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

Представителите на синдикатите и на правителството обсъждат спешните социални мерки, които се изразяват в разпределение на отпуснатите 41 млн. лева за най-уязвимите групи от българското общество.

#работодатели #Националния съвет за тристранно сътрудничество #Деяна Костадинова #Росен Плевнелиев #Константин Пенчев #Сотир Цацаров #Цветан Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници