Cleves - Наеми на апартаменти в София

Cleves - Наеми на апартаменти в София
A A+ A++ A

Въпреки тежкото състояние на икономиката в Европа, части от пазара на отдаване на имоти под наем остават жизнени. Портфолиото на „Cleves", съдържащо 110 луксозни апартамента, записа 83% заетост през миналата година.

Имайки предвид спадът на броя емигранти в София и намалението на фирмените разходи за настаняване, ситуацията изглежда изненадващо.

Няколко фактора допринасят за това.

В наши дни, емигранти, заемащи високи, мениджърски позиции, изглежда имат по-дълъг работен ден и са под повече напрежение от когато и да било преди.

За нашите наематели, завръщането в собствеността им след 20.00ч е абсолютно нормално, а не изключение.

Наемането в София може да породи и други изненади.

За негово смущение, едно посолство наскоро научи, че къщата която е наело за висш дипломат няма Акт 16 и предстои прекъсване на комуналните услуги.

Често чуваме и за чужденци, на които се налага с месеци да изкачват високи стълбища, защото многото собственици в сградата не могат да си разделят сметката за поправка на асансьора.

Подобни предизвикателства правят наемането на професионално-стопанисван апартамент високо ценено.

Липсата на лични задължения по плащането на сметките и разположението на екип под ръка, който да поддържа всичко са сериозни ползи.

Друга интересна черта на пазара е нарастващата популярност на краткосрочните наеми. Миналата година те представляваха 5% от нашата заетост. През тази година те ще са с 50% повече.

Редовно-пътуващите до София харесват свободата, уединението и пространството. По принцип получавате имот с размерите на хотелски апартамент на цената на обикновена хотелска спалня.

Последната забележителна черта на пазара на отдаване в София е, че наемателите са по-отворени относно местоположението си. Преди време, повечето от тях настояваха да живеят около Докторската градина или наблизо.

Столицата се е разширила, и бизнесите са се изнесли от идеалния център. В последните години луксозни офиси са се появили навсякъде из града – не само в Бизнес Парка в „Младост", а и по „Цариградско Шосе", в „Изток" и около мол „България" в „Манастирски ливади".

Това е направило наемането на имоти в тези нови офис центрове много по-популярно.

#наеми #апартаменти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »