България привлякла 37 млрд. евро чужди инвестиции през 2001–2011 г.

България привлякла 37 млрд. евро чужди инвестиции през 2001–2011 г.
A A+ A++ A

България е привлякла близо 37 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции в периода 2001–2011 г., според „Инвеститори на десетилетието“, проект на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency).

Това прави последното десетилетие най-успешно в историята на България по отношение привличането на ПЧИ.

Окончателните данни на БНБ и Българската агенция за инвестиции показват, че между 2001 и 2010 чуждите инвестиции в България са достигнали 35.7 млрд. евро.

През първите три четвърти на 2011 г. притокът на инвестиции достигна 535 млн. евро, като последната четвърт се очаква да доведе цифрата по-близо до 1 млрд. евро, закръгляйки данните за десетилетието на близо 37 млрд. евро. 2007 остава рекордна година в българската история с пик от 9.05 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции.

За повече информация за инвестиционните тенденции и политики в България очаквайте в края на януари новата инициатива на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency) „Инвеститори на десетилетието 2001–2011“.

„Инвеститори на десетилетието“ ще бъде специално приложение, което ще бъде публикувано от Novinite.com (Sofia News Agency), Novinite.bg, The Sofia Morning News и Bulgarian Business Adviser в края на януари 2012 г.

То ще се фокусира върху това „Кой кой е“ сред водещите инвеститори в България през най-успешното десетилетие в историята на България в привличането на инвестиции.

Приложението ще ви представи изпълнителните директори на водещи инвеститори в България,  експертни мнения на признати икономисти и финансисти, както и отговорите на правителството за инвестиционните тенденции, предимства и потенциал на България.

За нашите бизнес читатели бихме искали да подчертаем, че проектът ни „Инвеститори на десетилетието“ е отлична възможност да представите историята на вашия корпоративен успех и амбиции в България.

Презентация на възможностите за корпоративно позициониране в „Инвеститори на десетелетието“ прочетете ТУК (на английски език).

За участие можете да се СВЪРЖЕТЕ с нашия мениджър „Маркетинг и продажби“ г-ца Анастасия Кюрчева.

#Инвеститори на десетилетието #ПЧИ #преки чуждестранни инвестиции #БНБ #чужди инвестиции #чужди инвеститори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »