КТ „Подкрепа“: Работодателите се опитват да ни притискат

КТ „Подкрепа“: Работодателите се опитват да ни притискат
Николай Николов заяви, че работодателите се опитват да оказват натиск над социалните партньори в Тристранката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Николов, главен икономически експерт в КТ „Подкрепа“, заяви пред БНР във вторник, че работодателите се опитват да оказват натиск.

„Нас самият закон не ни притеснява, но ни притеснява това, че по този начин се опитват да притискат социалните партньори“, заяви той по повод решението на работодателите да напуснат заседанието на НСТС по повод промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

Той заяви, че синдикатите приемат отпускането на еднократна помощ от 50 лева за деца с трайни увреждания. Това ще обхване около 28 000 деца и струва около 1,4 млн. лева, съобщи БГНЕС.

„Подкрепяме и отпускането на средства за финансиране на социална услуга обществени трапезарии от 1 май до края на годината. Настоявахме и частично сме удовлетворени, че се отпуска и еднократна помощ от 50 лева на майките, на които е изплатено парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години за месец февруари“, каза Николов.

За минималната работна заплата (МРЗ), той припомни, че искането на синдикатите за увеличаването й е от миналата година.

#Николай Николов #КТ "Подкрепа" #НСТС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници