Е. Георгиев: МОСВ и Плевнелиев прикриват екопрестъпления

Е. Георгиев: МОСВ и Плевнелиев прикриват екопрестъпления
Президентът Плевнелиев не успя да се измъкне от прегръдката на Прокопиев, каза Емил Георгиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решението Евдокия Манева да остане зам.-министър на околната среда, както и назначаването на Малина Крумова са цинична подигравка към хилядите български граждани, които недоволстват в различните региони на страната. Това е доказателство, че новият министър ще продължава убийствената политика по отношение на околната среда. Това каза лидерът на ПК „Екогласност“ Емил Георгиев, след като съобщи, че природозащитниците официално са поискали оставките на Манева и Крумова.

От „Екогласност“ донесоха и два постера с портретите на президента Росен Плевнелиев и бизнесмена Иво Прокопиев с надписи съответно „Президентът Плевнелиев – властелинът на екомафията“ и „За народа – подземните богатства! За Прокопиев – затвора!“. Президентът не е свещена крава, никой в тази държава не е свещен и всеки трябва да носи отговорността за своите нарушения, особено когато става дума за престъпления срещу природата ни, добави Георгиев, цитиран от БГНЕС.

След като правителството на ГЕРБ сдаде властта, се надявахме, че Плевнелиев ще покаже, че е истински държавен глава на всички, ще се потърси отговорност на фирмите, за които има изнесени данни за екологични нарушения, и на държавните служители, прикривали техните престъпления, заяви Георгиев. „За наше най-голямо съжаление президентът не успя да се измъкне от прегръдката на Прокопиев и за министър на околната среда беше назначен човек от близкия му кръг“, добави председателят на „Екогласност“.

Няма друга държава, която да позволява на един олигарх да заграбва подземните богатства, които по закон принадлежат на всички в страната, каза още Георгиев. По неговите думи около 2 млрд. лв. от добив на злато „потъват в джобовете на богопомазани олигарси“. А фирмата, която извършва най-много нарушения на българското и европейското законодателство е фирма, собственост на определения от Георгиев като „червенобузестия красавец“ Иво Прокопиев.

Даваме си сметка, че ще продължаваме да срещаме противодействие, срещу мен конкретно са заведени няколко дела, каза още Георгиев. Той съобщи, че на 8 април пред МОСВ ще се проведе граждански протест под наслов „Президентът и ръководството на МОСВ – съучастници в прикриването на екологични престъпления“. Ако до края на април с нас не се проведат разговори, ще настояваме и за оставката на президента и служебния министър на околната среда, добави Георгиев.

#Плевнелиев #Иво Прокопиев #"Екогласност"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници