Машина унищожава лошите спомени в Ню Йорк

Машина унищожава лошите спомени в Ню Йорк
Специалният апарат е монтиран на едно от най-оживените места в Ню Йорк – „Таймс скуеър“. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

На централния площад „Таймс скуеър“ в Ню Йорк беше монтирана машина за унищожаване на лошите спомени от изминалата година.

Жителите на града и многобройните туристи ще могат да се разделят с отрицателните емоции от отминаващата календарна година, като пуснат документалните свидетелства от тях в апарат за унищожаване на документи, съобщи ИТАР-ТАСС, цитиран от bTV.

Хората охотно се редят на опашка пред устройството, което безпощадно нарязва фотографии на бивши възлюбени, годишни счетоводни отчети за загуби, глоби за неправилно паркиране, вестници с неприятни статии и други хартиени носители, навеждащи на нерадостни мисли, посочва изданието.

Някои дори дават за „заличаване“ резултати от медицински изследвания, които не са им харесали.

В автомата също попадат и листчета, на които са написани като заклинания някои неща, с които нюйоркчани бързат да се разделят преди настъпването на Новата година.

Много често на тях е изписано „излишни килограми“, „кредит за образование“, „песимизъм“ и други тегоби, които са направили гражданите на Ню Йорк по-малко щастливи през последните 12 месеца.

Тази година се предлага и още една екстра на „Таймс скуеър“. Лошите спомени на хартиен носител ще бъдат нарязани и тотално преработени, така че да не остане никаква следа от тях.

Организаторите на инициативата обещават най-оригиналното хрумване да бъде наградено с iPad.

Недалеч от нарязващия апарат пък е предоставен стабилен чук, с който могат да бъдат разбити на пух и прах най-досадните предмети, които силно са стресирали жителите на града.

#Ню Йорк #Таймс скуеър #спомени #Новата година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?