Петя Първанова: МВР оказва пълно съдействие на прокуратурата

Петя Първанова: МВР оказва пълно съдействие на прокуратурата
Петя Първанова настоява да се изяснят фактите по внесен сигнал за нерегламентирано използване на СРС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Петя Първанова е разпоредила да бъде оказано пълно съдействие на прокурорите от Специализираната прокуратура и Софийската градска прокуратура във връзка със започналата в МВР проверка, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Проверката трябва да изясни фактите по внесен сигнал за нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства (СРС).

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по сигнала, който бе депозиран в четвъртък следобед от лидера на БСП Сергей Станишев.

Проверката се извършва на място в Министерството на вътрешните работи лично от прокурори от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура.

Проверяващият екип, състоящ се от десет прокурори, се ръководи от Николай Кокинов – градски прокурор, и Роман Василев – зам. градски прокурор.

Срокът за приключване на проверката е 12.04.2013 г., като до 16.04.2013 г. проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.

#Петя Първанова #Сотир Цацаров #БСП #Сергей Станишев #СРС #Министерството на вътрешните работи #Софийска градска прокуратура #Специализираната прокуратура #Николай Кокинов #Роман Василев #Специални разузнавателни средства #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници