Служебен министър – най-сладката работа

Служебен министър – най-сладката работа
A A+ A++ A

Премиерът Марин Райков помоли министрите да вдигат мобилните си телефони, защото щом са поели ангажимента да участват в спешно правителство трябва да са откриваеми 24 часа в денонощието като самия него.

Служебните министри явно нямат време да отговарят на шефа си и да са по-подготвени за срещите в Брюксел, защото са заети да посещават телевизии и радиа, за да си правят пиар.

Те бяха представени от президента Росен Плевнелиев само преди 16 дни и ще останат до избирането на ново Народно събрание и нов Министерски съвет, а дават обширни интервюта и обсъждат стратегии сякаш ще управляват най-малко 10 години.

Никой не очаква от служебните министри амбициозна програма, а бързи решения и активност при организиране на изборите.

На всичкото отгоре сипят щедри обещания. Например, служебният министър за развитие на електронното правителство Роман Василев навсякъде тръби, че ще помогне на всички министерства да предложат електронните услуги. Разбира се, не уточнява как точно ще се случи това в рамките на два месеца.

Оказва се, че да си служебен министър в правителство за два месеца е най-добрата работа. Парламентът е разпуснат, партиите са заети с кампаниите си, а служебният политик, до вчера непознат, може да сложи началото на блестящата си кариера.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »