Найденов се гордее с храните

Найденов се гордее с храните
Според министъра реформата в горския сектор е била необходима, за да се гарантира, че тези гори ще останат и за следващите поколения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мисля, че като министър на храните аз отговарям за много повече хора. Не се обиждам, гордея се, че съм министър на храните.

Това заяви в интервю за предаването на БНР „Преди всички“ в четвъртък министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По отношение на административната реформа ми се искаше да направим повече, каза той, резюмирайки какво не е успял да свърши през 2011 година.

„Надявам се, че до края на мандата ще успеем да направим това“, добави Найденов.

„В началото на тази година стартира най-тежката реформа – това е създаването на Агенцията по безопасност на храните. Гражданското общество също свикна с агенцията“, каза още министърът.

По думите му реформата в горския сектор пък е била необходима, за да се гарантира, че тези гори ще останат и за следващите поколения.

„Когато правихме новия Закон за горите, тогава ние отидохме от едната крайност в другата. Трябваше да намерим този компромис и баланс. И мисля, че с внесените вчера в Министерския съвет промени това се случва“, обясни Найденов.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #земеделие #храни #Агенцията по безопасност на храните #реформа #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"