България и Великобритания засилват сътрудничеството в тениса

България и Великобритания засилват сътрудничеството в тениса
Спортния министър Петър Стойчев проведе работна среща с изпълнителния директор на Британската тенис асоциация Роджър Дрейпър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев проведе работна среща с изпълнителния директор на Британската тенис асоциация Роджър Дрейпър. На нея присъстваха заместник-министър Йордан Йовчев, президентът на БФ Тенис Стефан Цветков, както и генералният секретар на федерацията Георги Дончев, съобщава БГНЕС.

Днес България и Великобритания ще подпишат споразумение за сътрудничество. То ще насърчава двустранните тренировъчни лагери и обмяната на специалисти. Освен това българската федерация ще може да използва цялото ноу-хау на Великобритания.

Изпълнителният директор на Британската тенис асоциация изрази задоволството си от успешното партньорство с ръководството на родната федерация.

От своя страна Петър Стойчев изрази готовност за бъдещо сътрудничество и обмяна на опит на всички възможни нива в областта на спорта. „Стремежът ни не е да създаваме нови модели, а да се поучим от вече работещите и успешни такива“, сподели министър Стойчев.

#Петър Стойчев #Йордан Йовчев #Стефан Цветков #Георги Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници