Фрактура на пениса – възможно ли е?

Фрактура на пениса – възможно ли е?
A A+ A++ A

Възможно ли е изобщо да има такова състояние - фрактура (счупване) на пениса?

Всъщност е напълно възможно, ако пенисът е в състояние на ерекция и получи силна травма. В резултат на травмата е допустимо да се разкъсат едно или и двете кавернозни тела в пениса. Кавернозните тела са тези анатомични структури, които, изпълвайки се с кръв, осъществяват ерекцията. Ако те бъдат разкъсани, тогава говорим за фрактура.

Кога е възможно да получим такава травма?

Както се досещате, най-вероятно е това да ви сполети по време на полов контакт. Агресивни техники, непремерени движения могат да доведат до тази силно болезнена травма.

Какви са симптомите?

Фрактурата може да е съпътствана с пращящ, пукащ звук от разкъсването на кавернозното тяло. Веднага след това се появяват тъмни кръвонасядания, дължащи се на излизащата кръв от разкъсването. В някои случаи уретрата също може да бъде увредена. В този случай е възможно да се появи изтичаща кръв на върха на пениса.

Ако имаме съмнения за фрактура на пениса, какво да направим?

Това е състояние, което изисква непременно спешна медицинска помощ. Не се колебайте нито минута да повикате спешна помощ или да бъдете откаран в най-близкия медицински център. Диагнозата обикновено се поставя дори само на базата на оглед и палпация. Необходима е спешна операция, в противен случай може да има трайни увреди в еректилната фунция на пениса и евентуални смущения от страна на пикочо-половата система.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"