Четири партии настояват ЦИК да заличи Мартин Димитров

Четири партии настояват ЦИК да заличи Мартин Димитров
Емил Кабаиванов настоя ЦИК да заличи Мартин Димитров като представляващ Синята коалиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партиите СДС, „Обединени земеделци", Радикалдемократическа партия в България и Българска социалдемократическа партия поискаха от ЦИК да заличи Мартин Димитров като представляващ Синята коалиция, съобщи председателят на Съюза на демократичните сили  Емил Кабаиванов за агенция „Фокус".

„СДС, ПП „Обединени земеделци", Радикалдемократическа партия в България и Българска социалдемократическа партия предложиха аз да бъда съпредседател на Синята коалиция още отпреди месец и половина, за да можем с Иван Костов да уточним квотата в районните и секционните избирателни комисии. Тогава ЦИК ни отказа и поискахме директно квотата на Синята коалиция в районните и секционни избирателни комисии да бъде разделена поравно измежду петте партии, които образувахме Синята коалиция. ЦИК отказа да се произнесе по нашата жалба и Върховният административен съд възстановява справедливостта", добави Кабаиванов във връзка с решението на ВАС, според което ЦИК трябва да се произнесе по жалбата на СДС.

Той добави, че на предстоящите парламентарни избори партия СДС, ПП „Обединени земеделци", Радикалдемократическата партия, Българска социалдемократическа партия, Движение „Гергьовден", Партията „Съюз на репресираните след 9 септември 1944 г." и още няколко граждански сдружения, които ще се присъединят към СДС тази седмица, ще участват с името Съюз на демократичните сили.

#СДС #ЦИК #Мартин Димитров #Синята коалиция #Съюза на демократичните сили #Емил Кабаиванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »