Студенти не признават Стоичков за лице на протестите

Студенти не признават Стоичков за лице на протестите
Христо Стоичков се съгласи да бъде едно от лицата на неправителствена организация "Движение Орлов мост". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Категорично заявяваме, че не признаваме легитимността на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и се разграничаваме от избора на Христо Стоичков за "знаме" на студентските протести., заявиха в отворено писмо студенти от няколко български университети.

"Ние не желаем студентската общност да бъде свързвана по какъвто и да е начин с тази организация. Тя е неспособна да защитава общите студентски интереси и в редица случаи дори уронва престижа на студентите с организирането на събития и изказването на позиции, които са в пряк разрез с академичността и студентските интереси", се казва в позицията на висшистите, цитирана от Би Ти Ви.

Годишният бюджет на НПСС се формира от 10% от бюджетите на всички студентски съвети в българските университети, а  бюджетът на студентските съвети се формира от 1% от студентските такси.

„В част от своята декларация за промяна във висшето образование НПСС поставя искането да получава по 1 евро на семестър от всеки студент, плащането на което да бъде регламентирано в Закона за висшето образование. Ако това искане бъде прието от следващото правителство, то НПСС ще получава допълнително по 560 000 лева на семестър в касата на организацията”, се пояснява в писмото.

#Националното представителство на студентските съвети #Христо Стоичков #протести #студенти #университети #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »