Обама и Клинтън – най-уважаваните личности на 2011 г.

Обама и Клинтън – най-уважаваните личности на 2011 г.
Снимка: mliberalguy.blogspot.com
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама и държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън бяха обявени за най-уважаваните мъж и жена в света за 2011 г., сочи проучване на агенция „Галъп“ в САЩ.

17% от американците са се спрели на Хилари Клинтън, а веднага след нея, с 10% подкрепа, е прочутата телевизионна водеща Опра Уинфри, съобщи вестник „Бостън херълд“.

Бившата първа дама на САЩ – Клинтън, оглавява класацията за 16-и път. Класацията на „Галъп“ за най-уважавана личност се провежда ежегодно от 1946 г. насам.

Сара Пейлин пък беше изборът на 4% от американските граждани, така тя се нареди непосредствено след настоящата първа дама на САЩ – Мишел Обама. Миналата година Пейлин се радваше на 12% подкрепа.

Сред мъжете Барак Обама е безспорният фаворит, като спечели доверието също на 17% от анкетираните, което му даде голяма преднина пред бившите президенти на Съединените щати – Джордж Буш (3%) и Бил Клинтън (2%).

1% избраха надеждата на Републиканската партия за президентските избори Нют Гингрич, като същият процент анкетирани гласуваха и за Доналд Тръмп, папа Бенедикт XVI и Томас Монсън.

#Барак Обама #Хилъри Клинтън #Обама #Клинтън #президент #държавен секретар #САЩ #американци #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници