"Галъп": Дано обществената тенджера под налягане не разочарова хората

"Галъп": Дано обществената тенджера под налягане не разочарова хората
Според Симеонов, в момента се случва нещо като Катуница – гигантско избухване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има пререкания между отделни групи сред протестиращите. Тази обществена тенджера под налягане ако завърши в пререкания, това ще е разочароващо и обезверяващо, заяви политологът Първан Симеонов, директор на "Галъп" пред БНР.

Според политолога, в момента се случва нещо като Катуница – гигантско избухване. Всички от елита изглеждат свити, а всички радикално настроени са понадигнали глава.

"Енергията на улицата продължава да виси като Дамоклев меч над тези хора. При следващите съмнения в елитите, протестиращите хора отново ще са там, на улицата. Шамарът от улицата беше толкова оглушителен, че ще държи влага на партиите и елитите още дълго време и слава Богу", подчерта Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Според Симеонов, идва време за узряване, в което част от групите на протестиращите имат все още време да наложат някакъв обществен сюжет.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров коментира, че мимикрията на политическите партии в граждански сдружения отдавна се случва.

"Но изцяло не може да се промени протестната природа на тези организации. Бъдете сигурни, че политическите инженери смятат трескаво ден и нощ. Някои от тях са трогателни, както видяхме това начело с Христо Стоичков вчера. Ние наблюдателите трябва да разграничаваме фалшификата от автентичното, досега не се налагаше, защото имаше само фалшификати на терена", подчерта Александров.

Александров посочи, че улицата е успяла да се превърне в медия за известно време.

#Първан Симеонов #"Галъп" #Харалан Александров #Катуница #Христо Стоичков #протестиращи #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"