Путин не можел да бъде „номер 2“

Путин не можел да бъде „номер 2“
„Вие можете ли да бъдете номер 2, номер 3? Не? Всеки се развива и всеки трябва да бъде в крак с днешния и утрешния ден“, каза Путин. Снимка: thestar.com
A A+ A++ A

Руският министър-председател и кандидат за президент Владимир Путин даде да се разбере, че не възнамерява да повтаря политиката си в евентуалния си следващ президентски мандат.

„Всеки човек се развива и всеки трябва да бъде в крак с днешния и утрешния ден“, заяви Путин пред журналисти, предаде БГНЕС, цитирайки руски медии.

Настоящият премиер на Русия не смята, че руснаците, в случай на негова победа на президентските избори, ще видят „Путин–2“.

„Вие можете ли да бъдете номер 2, номер 3? Не? Всеки се развива и всеки трябва да бъде в крак с днешния и утрешния ден“, заяви руският премиер, отговаряйки на журналистически въпроси.

Владимир Путин смята, че е необходимо да се води диалог с опозицията, включително и със съперниците му на президентските избори, но за момента не е определил под каква форма трябва да бъде този диалог.

„Диалог трябва да има, но в каква форма – ще помисля“, каза той, отговаряйки на журналистически въпрос дали планира да разговаря с опозиционните политици, включително и кандидатите за поста държавен глава.

На въпрос за участие в телевизионни дебати Путин отговори, че подобна форма на общуване за него не е самоцел.

Руският премиер заяви, че би желал да подари на руснаците за Нова година честни президентски избори.

„Честни избори за президент“, каза той, отговаряйки на въпрос какъв подарък би сложил под елхата.

Путин също така потвърди, че не възнамерява да излиза в предизборна отпуска. „Законът не изисква да изляза в отпуск. Мисля, че няма да стане“, уточни той.

Едновременно с това руският премиер признава, че му харесва да работи в правителство, защото там работата е много конкретна и в нея има предизвикателство.

„Трябва да си призная, че ми харесва. Без съмнение правителството носи отговорност за социално-икономическата ситуация в страната. Отговаря директно. Седи буквално до огъня, но в това има нещо предизвикателно“, добави той.

Изборите за президент в Русия ще се проведат на 4 март следващата година. Основен фаворит за тях е настоящият министър-председател Владимир Путин, който вече беше стопанин на Кремъл в два последователни мандата от 2000 до 2008 г.

#Владимир Путин #Русия #премиер #президент #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници